Handige herfsttips

Hebben de seizoenen invloed op mijn huid? Is het verstandig om de verzorgingsproducten en zelfs de soorten behandelingen aan te passen aan het seizoen? Maakt het echt een verschil of is het een fabeltje om meer producten te kunnen verkopen aan de consumenten?

In de natuur zien we duidelijk het verschil tussen de seizoenen, maar als het om onze huid gaat, dan is het wat moeilijker te pijlen. Toch merken we dat de huid op sommige momenten droger, vlekkeriger of rimpeliger is.

In het voorjaar en het najaar probeert de huid zich op de extreme weeromstandigheden voor te bereiden. In de lente maakt de huid bijvoorbeeld extra huidlagen aan, zodat de lagen meer uv-licht kunnen filteren om de huid te kunnen beschermen.

Wat is het gevolg van de herfst voor mijn huid?

Terwijl in de zomer de huid op zijn best is geweest, wordt de huid droger, doffer en rimpeliger in de herfst. Dit komt doordat de huid de extra zomerhuidlagen afstoot en probeert een nieuwe huidlaag voor de winter te creëren. Dit proces laat veel dode huidcellen op de huid achter, die zonder goed te scrubben heel lang op de huid blijven. Deze creëren een dode droge laag, waar je eigenlijk niets aan hebt. Het werkt net als eelt aan je voeten, je kunt blijven insmeren met de beste crèmes, maar het resultaat blijft uit.

Dit is een ontzettend goed moment, dat je niet wilt missen, om flink te scrubben (2-3 keer per week) en ook in de schoonheidssalon een microdermabrasie behandeling te nemen. Doe je dat niet, dan gaat de huid ook minder nieuwe lagen voor de winter aanmaken. Je mist de trein als het ware!

Daarom geef ik mijn huid in het najaar het beste: een extra boost om er stralend en verzorgd uit te zien en om haar voor te bereiden op de winter, waarin de temperaturen en vochtigheidsgraad verschillen. De verschillen van de kou buiten en de droogte van de centrale verwarming binnen, zijn extra belastend voor de huid.

Maak gebruik van de kennismakingsbehandeling en ontvang 15% korting!